eb9a07dc-f8dc-4d9c-9e91-29458ac4a4c3Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, επισκέφτηκε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (ΕΟΑ) όπου συζήτησε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Jorge Domecq τις δυνατότητες ενισχύσεως της συνεργασίας της χώρας μας με τον Οργανισμό.

Ο Πάνος Καμμένος παρουσίασε τους τομείς ειδικότερου ελληνικού ενδιαφέροντος συμμετοχής σε προγράμματα του ΕΟΑ, όπου η χώρα μας διαθέτει καταρτισμένο προσωπικό, ικανή εμπειρία και κατάλληλες υποδομές καθώς και θέματα ενίσχυσης της Αμυντικής Βιομηχανίας ιδιαίτερα όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχείρησης και την πρόσβασή τους στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ο κ. Domecq ανέδειξε τη συμμετοχή και τον ενεργό ρόλο της Ελλάδας σε πολλά προγράμματα του Οργανισμού, ιδιαίτερα ναυτικές πρωτοβουλίες, ενέργεια και περιβάλλον και εκπαίδευση σε αερομεταφορές.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά σε υπουργική συνάντηση να παρουσιάσουν δυνατότητες και τομείς παραγωγής τους και θέματα ενισχύσεώς τους, ενώ από πλευράς του ο κ. Domecq αναφέρθηκε σε προσπάθειες του Οργανισμού προς υποστήριξη της αμυντικής βιομηχανίας και ετοιμότητα συνεργασίας μαζί τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον Οργανισμό να αποστείλει εντός των προσεχών ημερών κλιμάκιό του στην Ελλάδα προκειμένου να προωθηθεί συνεργασία σε προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s