1ο ΤΕΑΣ : UH-1H Huey : Oι βετεράνοι της Αεροπορίας Στρατου (Φωτογραφίες – Βίντεο)

DSC_4288Το έμβλημα του 1ου ΤΕΑΣ είναι ο Γρύπας μυθικό πλάσμα το οποίο η ιστορία του χάνεται στα βάθη της προϊστορίας και του μύθου. Το σήμα περιβάλλεται από το σώμα λιονταριού και φτερά αετού, συμβολίζει την δύναμη στο έδαφος αλλά και την παντοκρατορία στον αέρα, το συναντάμε στην μινωική εποχή και την μυκηναϊκή, ήταν χαραγμένο στην περικεφαλαία της θεάς Αθηνάς προστάτευε θεούς κυρίως, αλλά και ανθρώπους περιουσίες και χώρους. Στο χέρι του φέρει ξίφος,  το ξίφος είναι ο φόβος και ο τρόμος των εχθρών. Πίσω σαν φόντο έχει τα σύμβολα της πίστης της Ελλάδος  την σημαία και το σταυρό

Η μονάδα αυτή είναι η πλέον πιο παλιά. Το 1ο ΤΕΑΣ συγκροτήθηκε αρχικά το 1969 πριν από 45 χρόνια  σαν λόχος της ΑΣ με 10 ελικόπτερα συγκροτήθηκε στην Πάχη Μεγάρων, εκεί έμεινε 3 χρόνια, στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Βόλου όπου και συγκροτήθηκε σαν ΤΕΑΣ μέχρι το 1978, από εκεί και πέρα η προμήθεια των 40 ελικοπτέρων HU-1U ανάγκασε την υπηρεσία λόγω της πολυπλοκότητας να χρειαστεί  χώρους και υπόστεγα, έτσι μεταφέρθηκε από την Νέα Ιωνία Βόλου στο Στεφανοβίκειο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στα 46 χρόνια με βάση το αεροδρόμιο Στεφανοβικείου η μονάδα του 1ου ΤΕΑΣ έχει συμπληρώσει πάνω από 170.000 ώρες πτήσεως, πέρασε πάνω από τα μήκη και τα πλάτη όλου του Ελλαδικού χώρου. Εδώ να σημειώσουμε ότι η μονάδα πήγε στην Αλβανία, στην βόρια Ήπειρο,  στο Κοσσυφοπέδιο όπου εκεί μείνανε για 2 χρόνια. Ο τελευταίος σταθμός ήτανε η Κύπρος.

DSC_0063DSC_0380DSC_0676DSC_4008OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αποστολή του 1ου ΤΕΑΣ

Αποστολή της μονάδας είναι να ασχολείται με αυτά που θα κλιθεί να κάνει στον πόλεμο, για να γίνει αυτό… θα πρέπει να ασχολείται σοβαρά με την εκπαίδευση. Ο κύριος Ρούτσης μας τονίζει ότι : Το τρίπτυχο της μονάδας είναι εκπαίδευση, εκπαίδευση, εκπαίδευση… αυτό και μόνο…  πρέπει να γίνουμε καλοί ούτω σώστε  να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και στις ανάγκες του πολέμου. Ο ρόλος και η αποστολή της μονάδας είναι να κάνει σχεδόν τα πάντα, αεροδιακομιδές, αναγνωρίσεις, μεταφορά προσωπικού, επιτήρηση και εναέριο έλεγχο.  Αυτό πραγματοποιείται είτε από το 1ο ΤΕΑΣ, είτε με συνεργασία με άλλες μονάδες της ΑΣ και με την βοήθεια η μή των μονάδων ειδικών δυνάμεων.

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “1ο ΤΕΑΣ : UH-1H Huey : Oι βετεράνοι της Αεροπορίας Στρατου (Φωτογραφίες – Βίντεο)

  1. Παράθεμα: 1ο ΤΕΑΣ : UH-1H Huey : Oι βετεράνοι της Αεροπορίας Στρατου (Φωτογραφίες – Βίντεο) | ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s